کد مطلب: 76200
تاکيد حضرت روحالله بر انتخاب مسئولاني که «طعم فقر» را چشيده باشند/در مقابل قدرتها بايد ايستاد و مقابله کرد
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 669
به گزارش سلام لردگان، با پايان عمر دولت دهم و تشکيل کابينه دولت يازدهم، بازخواني توصيههاي حضرت امام خميني(ره) درباره ويژگيهاي مسئولاني در طراز انقلاب و نظام اسلامي ضروري است. خبرگزاري فارس در اين گزارش به مرور مهمترين شاخصهاي مدنظر حضرت امام خميني ميپردازد.
کلمه «اسلام ناب» در صحيفه امام که بيست و يک جلد است، مجموعا 34 مرتبه تکرار شده است. يک بار در جلد بيست و 33 بار در جلد بيست و يک. به عبارت ديگر دو بار قبل از قطعنامه امام از کلمه «اسلام ناب» استفاده کردند و 32 بار بعد از قبول قطعنامه.
اما چرا امام بعد از دفاع مقدس نگران اسلام تقلبي شدند؟ به دليل اينکه خيالشان راحت بود اسلام قدرت پيدا کرده است. حالا که اسلام قدرت پيدا کرده بازار سياه پيدا ميکند. کالاي قلابي اسلام را به بازار مي آوردند. اين يک قاعده است.جالب است امام 10 سال بين اسلام ناب و اسلام آمريکايي تفکيک نکرد اما ناگهان در سال آخر عمرشان به صورت معناداري به اين موضوع پرداختند.
حجتالاسلام پناهيان 13 خرداد 91
حضرت امام خميني(ره) در جلد 20 و 21 صحيفه به ويژگيهاي سياسي الهي مسئولان اشاره کردهاند و اسلام ناب نيز به عنوان يک شاخص کليدي در انتخاب مسئولان مورد توجه است.
** هشدار نسبت به خط اسلام آمريکايي مسئولان
«فرزندان عزيز جهاديام به تنها چيزي که بايد فکر کنيد به استواري پايههاي اسلام ناب محمدي- صلي الله عليه و آله و سلم- است. اسلامي که غرب و در راس آن آمريکاي جهانخوار و شرق و در راس آن شوروي جنايتکار را به خاک مذلت خواهد نشاند. اسلامي که پرچمداران آن پابرهنگان و مظلومين و فقراي جهانند و دشمنان آن ملحدان و کافران سرمايه داران و پول پرستانند. اسلامي که طرفداران واقعي آن هميشه از مال و قدرت بي بهره بوده اند و دشمنان حقيقي آن زراندوزان حيله گر و قدرت مداران بازيگر و مقدس نمايان بي هنرند...»
« از يک طرف اسلام اشرافيت، اسلام ابوسفيان، اسلام ملاهاي کثيف درباري، اسلام مقدس نماهاي بيشتر- حوزه هاي علميه و دانشگاهي، اسلام ذلت و نکبت، اسلام پول و زور، اسلام فريب و سازش و اسارت، اسلام حاکميت سرمايه و سرمايه داران بر مظلومين و پابرهنه ها و در يک کلمه اسلام آمريکايي را ترويج مي کنند و از طرف ديگر سر بر آستان سرور خويش آمريکاي جهانخوار ميگذارند»
«راه مبارزه با اسلام آمريکايي از پيچيدگي خاصي برخوردار است که تمامي زواياي آن بايد براي مسلمانان پابرهنه روشن گردد که متاسفانه هنوز براي بسياري از ملت هاي اسلامي مرز بين «اسلام آمريکايي» و «اسلام ناب محمدي» و اسلام پابرهنگان محروم، و اسلام مقدس نماهاي متحجر و سرمايه داران خدانشناس و مرفهين بي درد کاملامشخص نشده است و روشن ساختن اين حقيقت که ممکن نيست در يک مکتب و در يک آيين دو تفکر متضاد و رودررو وجود داشته باشد از واجبات سياسي بسيار مهمي است...»
** تاکيد امام بر انتخاب مسئولاني که طعم تلخ فقر را چشيده باشند
«... مردم شجاع ايران با دقت تمام به نمايندگاني راي دهند که متعبد به اسلام و وفادار به مردم باشند و در خدمت به آنان احساس مسئوليت کنند، و طعم تلخ فقر را چشيده باشند و در قول و عمل مدافع اسلام پابرهنگان زمين، اسلام مستضعفين، اسلام رنجديدگان تاريخ، اسلام عارفان مبارزه جو، اسلام پاک طينتان عارف و در يک کلمه، مدافع اسلام ناب محمدي- صلي الله عليه و آله و سلم- باشند. و افرادي را که طرفدار اسلام سرمايه داري، اسلام مستکبرين، اسلام مرفهين بي درد، اسلام منافقين، اسلام راحت طلبان، اسلام فرصت طلبان و در يک کلمه اسلام آمريکايي هستند طرد نموده و به مردم معرفي نمايند...»
«... در اين فرصت به همه مسئولان کشور تذکر مي دهم در تقدم ملاکها، هيچ ارزشي و ملاکي مهمتر از تقوا و جهاد در راه خدا نيست... در يک کلام مصلحت پابرهنه ها و گودنشينها و مستضعفين، بر مصلحت قاعدين در منازل و مناسک و متمکنين و مرفهين گريزان از جبهه و جهاد و تقوا و نظام اسلامي مقدم باشد و نسل به نسل و سينه به سينه شرافت و اعتبار پيشتازان اين نهضت مقدس و جنگ فقر و غنا محفوظ بماند و بايد سعي شود تا از راه رسيده ها و دين به دنيافروشان چهره کفرزدايي و فقرستيزي روشن انقلاب ما را خدشه دار نکنند و لکه ننگ دفاع از مرفهين بي خبر از خدا را بر دامن مسئولان نچسبانند و آنهايي را در خانه هاي مجلل، راحت و بي درد آرميده اند و فارغ از همه رنجها و مصيبتهاي جانفرساي ستون محکم انقلاب و پابرهنه هاي محروم. تنها ناظر حوادث بوده اند و حتي از دور هم دستي برآتش نگرفتهاند نبايد به مسئوليت کليدي تکيه کنند که اگر به آنجا راه پيدا کنند چه بسا انقلاب را يک شبه بفروشند و حاصل همه زحمات ملت ايران را برباد دهند.»
«خلاصه کلام اينکه بيان اين واقعيت که در حکومت اسلامي بهاي بيشتر و فزون تر از آن کسي است که تقوا داشته باشد نه ثروت و مال و قدرت و همه مديران و کارگزاران و رهبران و روحانيون نظام و حکومت عدل موظفند که با فقرا ومستمندان و پابرهنه ها بيشتر حشر و نشر و جلسه و مراوده و معارفه رفاقت داشته باشند تا متمکنين و مرفهين. و در کنار مستمندان و پابرهنه ها بودن و خود را در عرض آنان دانستن و قرار دادن افتخار بزرگ است که نصيب اوليا شده و عملا به شبهات و القائات خاتمه مي دهد... خدا نياورد آن روزي را که سياست ما و سياست مسئولين کشور ما پشت کردن به دفاع از محرومين و رو آوردن به حمايت از سرمايه داران باشد و گروه اغنيا و ثروتمندان از اعتبار و عنايت بيشتري برخوردار شوند. معاذالله که اين با سيره و روش انبيا و اميرالمومنين و ائمه معصومين-عليهم السلام سازگار نيست...»
** جهت گيري اقتصاد اسلام در راستاي حفظ منافع محرومين
«... ارائه طرحها و اصولا تبيين جهت گيري اقتصاد اسلام در راستاي حفظ منافع محرومين و گسترش مشارکت عمومي آنان و مبارزه اسلام با رزاندوزان، بزرگترين هديه و بشارت آزادي انسان از اسارت فقر و تهيدستي به شمار مي رود...»
«... بيان اين حقيقت که صاحبان مال و منال در حکومت اسلامي هيچ امتياز و برتري از اين جهت بر فقرا ندارند و ابدا اولويتي به آنان تعلق نخواهد گرفت. مسلم راه شکوفايي و پرورش استعدادهاي خفته و سرکوب شده پابرهنگان را فراهم مي کند و تذکر اين مطلب که ثروتمندان هرگز بخاطر تمکن مالي خود نبايد در حکومت و حکمرانان و اداره کنندگان کشور اسلامي نفوذ کنند و مال و ثروت خود را بهانه فخرفروشي و مباهات قرار بدهند و به فقرا و مستمندان و زحمتکشان، افکار و خواسته هاي خود را تحميل کنند، اين خود بزرگترين عامل تعاون و دخالت دادن مردم در امور و گرايش آنان به اخلاق کريمه و ارزشهاي متعالي و فرار از تملق گوئيها مي گردد و حتي بعضي از ثروتمندان را از اينکه تصور کنند مال و امکاناتشان دليل اعتبار آنان در پيشگاه خداست متنبه مي کند...»
** مسئولاني روي بيايند که به درد جمهوري اسلامي بخورند
« همه چيز ما بايد روي موازين اسلاميباشد. افرادي که تعيين ميشوند، بايد کساني باشند که به درد اسلام و جمهوري اسلامي بخورند و عقيدهشان هم اين باشد که اسلام خوب است، نه فقط اظهار کنند، ولي عقيده نداشته باشند، کما اينکه در اول انقلاب، خيليها اظهار اسلام ميکردند.»
«اميد آن دارم که با وحدت کلمه و کوشش، در راه التيام بين قشرهاي مختلف، موفق شويد که نمايندگاني متعهد، متفکر، دلسوز به ملت و به خصوص طبقه مستضعف و خدمتگزار به اسلام و مسلمين [باشيد]».
** استکبار ستيزي مسئولان
«کساني را که انتخاب ميکنيد، بايد مسائل را تشخيص دهند، نه افرادي باشند که اگر روس يا آمريکا يا قدرت ديگري تشري زد بترسند، بايد بايستند و مقابله کنند».
** توصيههاي امام (ره) به وزرا در وصيتنامه سياسي الهي
همچنين در بخشي از وصيتنامه الهي سياسي امام خميني(ره) درباره ويژگيهاي وزراي دولت آمده است: وصيت اينجانب به وزراي مسئول در عصر حاضر و در عصرهاي ديگر آن است که علاوه بر آنکه شماها و کارمندان وزارتخانهها بودجهاي که از آن ارتزاق ميکنيد مال ملت ، و بايد همه خدمتگزار ملت و خصوصاً مستضعفان باشيد، و ايجاد زحمت براي مردم و مخالف وظيفه عمل کردن حرام و خداي نخواسته گاهي موجب غضب الهي ميشود، همة شما به پشتيباني ملت احتياج داريد. با پشتيباني مردم خصوصاً طبقات محروم بود که پيروزي حاصل شد و دست ستمشاهي از کشور و ذخائر آن کوتاه گرديد. و اگر روزي از پشتيباني آنان محروم شويد، شماها کنار گذاشته ميشويد و همچون رژيم شاهنشاهي ستمکار به جاي شما ستم پيشگان پستها را اشغال مينمايند. بنابر اين حقيقت ملموس، بايد کوشش در جلب نظر ملت بنماييد و از رفتار غيراسلامي ـ انساني احتراز نماييد.
** وزرا در انتخاب استانداران دقت کنند
و در همين انگيزه به وزراي کشور در طول تاريخ آينده توصيه ميکنم که در انتخاب استاندارها دقت کنند اشخاص لايق، متدين، متعهد، عاقل و سازگار با مردم انتخاب نمايند، تا آرامش در کشور هرچه بيشتر حکمفرما باشد. و بايد دانست که گرچه تمام وزيران وزارتخانهها مسئوليت در اسلامي کردن و تنظيم امور محل مسئوليت خود دارند لکن بعضي از آنها ويژگي خاص دارند؛ مثل وزارت خارجه که مسئوليت سفارتخانهها را در خارج از کشور دارند. اينجانب از ابتداي پيروزي به وزراي خارجه راجع به طاغوتزدگي سفارتخانهها و تحول آنها به سفارتخانههاي مناسب با جمهوري اسلامي توصيههايي نمودم، لکن بعض آنان يا نخواستند يا نتوانستند عمل مثبتي انجام دهند. و اکنون که سه سال از پيروزي ميگذرد اگر چه وزير خارجة کنوني اقدام به اين امر نموده است و اميد است با پشتکار و صرف وقت اين امرمهم انجام گيرد.
** توصيه به وزير امور خارجه
و وصيت من به وزراي خارجه در اين زمان و زمانهاي بعد آن است که مسئوليت شما بسيار زياد است، چه در اصلاح و تحول وزارتخانه و سفارتخانهها؛ و چه در سياست خارجي حفظ استقلال و منافع کشور و روابط حسنه با دولتهايي که قصد دخالت در امور کشور ما را ندارند. و از هر امري که شائبة وابستگي با همة ابعادي که دارد به طور قاطع احتراز نماييد. و بايد بدانيد که وابستگي در بعض امور هر چند ممکن است ظاهر فريبندهاي داشته باشد يا منفعت و فايدهاي در حال داشته باشد، لکن در نتيجه، ريشة کشور را به تباهي خواهد کشيد و کوشش داشته باشيد در بهتر کردن روابط با کشورهاي اسلامي و در بيدار کردن دولتمردان و دعوت به وحدت و اتحاد کنيد که خداوند با شماست.
انتهاي پيام/
منبع :خبرنگار سياسي خبرگزاري فارس